juu, niinkuin varmaan aika monelle lähiomaiselle on tullu tilitettyä niin juhannushan meni meikäläiseltä aika vahvasti ohi (perjantaina yksin kotona, illalla kaverin luona katottiin telkkaria hyvinkäällä, lauantaina keikka keuruulla, sunnuntai yksin kotona). Täten päätin viettää juhannuksen seuraavana viikonloppuna.

Ja enemmän juhannukseltahan se vaikuttikin, luvassa oli Rainin keikka Ylistaron evankeliumijuhlilla ja sukulointia Seinäjoella. Perjantaina lähdin Tampereelle Pasin luo yökylään, saunottiin ja lapset esittelivät lelujaan minulle. Amanda: "Tässä on tää mun suosikki, tämä on orava ja se järsii käpyä kun sen päätä liikuttaa" Taneli: "Niillä on kaikilla aika isot päät" Amanda: "Oon minä nähny isompiaki" Amanda: "Isi, Taneli on tosi kiinnostunu näistä minun leluista" Sain viettää myös yöni Amandan huoneessa, ei ollu varmaan sateenkaarimarssillakaan niin paljo vaaleanpunaista.
 713812.jpg

lauantaina napakka herätys 6:40 ja ei muuta ku hervantaan treenaamaan. Yllättävän virkeää porukkaa ja yllättävän ajoissa kaikki, kamatkin saatiin kasaan yllättävän helposti. Aamutreenit sutjakkaasti ja puoli yhdeltätoista baanalle. Backline kulki RMC:n pakussa ja loput yhdessä henkilöautossa. Maittava lounas jälleen Sammin Essolla, oikeesti varmaan parhaat sapuskat tien päällä!
713849.jpg

Ennen Ylistaroa käytiin vielä Top Soundissa hakemassa piuhoja ja kieliä. Lisäksi pojat saivat hyvin aikaa kulumaan pähkäilemällä DI-boxien hankintakriteerejä. Ylistarossa nuorten teltalla ihan ajoissa, Luotettavan Todistuksen pojat ottivat lämpimästi vastaan. Checki meni mukavasti, teltta on aina hankala paikka äänentoistolle ja äänentoistokin taisi olla aika alitehoinen Rainin normaalikalustoon. Luotettava Todistus aloitti kamojen kasaamisen, eli toisinsanoen Villen rumpusetin kasaamiseen se aina keskittyy, kielisoittajat tuovat vaan lavalle Behringerin V-Ampit, kaikki menee linjaan ja on vähän roudattavaa.
713875.jpg

Checkit on ohi ja edessä muutama tunti luppoaikaa. Antti ja Jussi lähtevät ajamaan Keskisille, Jussilla levykauppasormea vipatti siihen malliin. Pasi, Tatsi ja Sami lähtivät Nortusen kotiin nukkumaan ja saunomaan, pojilla kun on töiden takia jäänyt yöunet vähäisiksi, Samilla vaan sen takia että telkkarista tuli viime yönä niin paljon hyviä ohjelmia. Minä ajattelin jäädä mestoille hengaamaan, eiköhän me LT:n poikien kanssa jotain keksittäs. Ja kyllähän siinä aika meni mukavasti kun Ville esitteli Ylistaron maisemia ajamalla vanhalla pakettiautolla tuhatta ja sataa pitkin mettäteitä. Viihdyttävää oli.
713893.jpg

Ilta lähestyi ja nuorten ohjelmaan teltta täyttyi melko tahdilla, porukkaa oli mukavasti. Ulkona satoi vettä ja hieman jyrisi, joskopa se ukkonen nyt ei kuitenkaan tulisi. LT veti raivokkaan setin kotiyleisönsä edessä, itelläki oli tosi levollinen mieli kavuta lavalle, vaikka edellisestä keikasta oli kulunut jo parikin kuukautta ja soittotuntuma oli mitä oli, näytti yleisö odottavan keikkaa niin kovalla fiiliksellä että lavalle pääsyä odotti ihan erityisen kovasti. Setti aloitettiin Merkinkantajalla, biisiä ei oo pitkään aikaan ollu setissä ja kylläpä sen soittaminen olikin kivaa. Muutenkin setti oli siinä määrin menevä että tukkaa sai heiluttaa ihan kyllikseen. Soittaminen oli tosi hauskaa ja yleisö oli antaumuksella mukana, niinkuin aina ylistarossa.
713907.jpg

Keikan jälkeen huitaistiin Seinäjoen perinteiseen grillipaikkaan Katukokkiin (tai katukeittiöön, kumpikohan se oli) iltapalalle, josta minun matkani jatkui kohti Peräseinäjokea sukulaisten mökille. Perille päästyäni huomasin että jäi lompakko ja mp3-soitin Antin autoon, noh tämä tietää junamatkalle pysähdystä Tampereella. Mökillä sunnuntaipäivä meni lepposasti tädin, tädin miehen ja tädin miehen lapsen perheen kanssa. Sympaattista oli herätä klo 8 siihen kun heti silmät avattuani Iippo-poika alkoi supisemaan siitä miten he menevät tänään isänsä kanssa kalaan.
714122.jpg

Sitten junalle ja junalla kotiin, Antti kävi Tampereen asemalla kohteliaasti heittämässä mulle lompakon ja mp3-soittimen niin en tuntenut enää oloakaan niin orvoksi. Tästä alkoi heinäkuun pituinen kesäloma, jota parhaillaan vietetään. Voin sannoo että kohtalaisen helmeä on kun ei oo mitään suunnitelmia ja aikataulutettuja juttuja koko kuussa. Nyt saa nukkua ja hengata, siinä ollaan kyllä jo ihan hyvää vauhtiin päästykin. Hilei!

np. enimmäkseen hooceeta: Nine - Its your funeral, Abduktio - Yövuoro, Grace Will Fall...